NASTUPAJU
 
Goran Bare i Majke - Petak, 24.6.2016.
 
Goran Bare i Majke
 
Majke su vinkovačka rock grupa nastal 1984. godine.
1988. godine, Majkama izlazi prva kazeta za etiketu Zdenka Franjića Slušaj najglasnije. Odlaskom Marina Pokrovca u London grupa se raspada, no uskoro i ponovno okuplja nakon njegova povratka.
Marin Pokrovac pogiba sletivši autom u rijeku Bosut 25.02.1989. vraćajući se s probe.
U nesreći su osim njega poginuli Pavo Pap i Goran Matoševic - Bratanac.

Grupa odlučuje nastaviti s nastupima, te 1990. godine izdaje svoj prvi LP album Razum i bezumlje za neovisnu etiketu "Search & Enjoy".
U sastavu Bare, Zoran (Čalić), Željko (Korozija) i mali Jurica (Nižić) Majke 1993. snimaju svoj drugi album  Razdor za T.R.I.P., podlabel Croatia Recordsa.

1994. godine, grupa, uz neprestano koncertno nastupanje, snima svoj treći album Milost.

1996. godina, definitivno je označila opću popularizaciju Majki i njihovo prerastanje u nacionalni rock'n'roll fenomen. Album Vrijeme je da se krene sniman je u studiju ZKM-a, pruducent je bio Denyken.

1997. godine Majke su naplatile svoj, već više nego desetogodišnji, boravak na hrvatskoj rock'n'roll sceni, i nakon bezbroj manjih i srednje velikih koncerata, te skupnih koncerata (svih pet Fiju Briju), održale veliki samostalni koncert u Domu športova pred nekoliko tisuća ljudi.

1998. godine izašao je novi album Majki pod nazivom Put do srca sunca.

U proljeće 2000., Bare najavljuje raspuštanje Majki i pokretanje samostalne karijere. Oproštajni koncert Majki održan je 8. rujna na Šalati u sklopu koncertnog događaja "Zagreb gori". Nastup na "Bike October Festu" 30. rujna, jesenskom nastavku već tradicionalnog "Biker Days" okupljanja u Puli bio je zapravo zadnji nastup Majki, no on je bio odrađivanje ranije ugovorene obveze.

24. veljače 2001. Goran Bare objavljuje album "Izgubljen i nađen" snimljen s pratećim bendom "Plaćenici". Dvije godine kasnije objavljuje album "7", također snimljen sa "Plaćenicima". Krajem 2006. Bare izdaje 3. solo album, album u kojeg je uložio svoje srce, a tako ga je i nazvao.

U veljači 2007. službeno je potvrđen povratak Majki. Majke već 9. ožujka održavaju fenomenalan koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture i to u sastavu: Bare kao vokal, Kilmister na basu, Zoran Čalić na jednoj gitari, Kruno Domaćinović na drugoj te novi bubnjar i stari lauferovac  Alan Tibljaš. Krajem 2009. odlazi velika većina benda, okuplja se nova ekipa i 2011. godine objavljuju album Teške boje koji je pokupio hvalospjeve kritičara.

 

Kako do sajma
 
 
Zadnje vijesti
 
2018 line-up Tags
2017 line-up Tags
2016 line-up Tags
2015 line-up Tags
2014 line-up Tags
2013 line-up Tags
 
Mostar Summer Fest - MSF
www.mostarsummerfest.com | [email protected]
HOME | LINE-UP | ULAZNICE | PRESS | FAQ | O FESTIVALU | FOTOGALERIJE | SPONZORI | KONTAKT | VIJESTI
"VinisCMS" - Održavanje i distribucija: Vinis-WebDeveloping
www.vinis.hr | [email protected]
Sva prava pridržana. Mostar Summer Fest - 2009-2019